Megalakulásunk rövid története

Hosszú évek óta több családdal jártuk a Sopron környéki erdőket és Ausztria kiránduló helyeit. (Ez hét családot és kb. 25 főt jelent.) Egy nagyon jó barátunk biztatására 2010 őszén szervezett formában kezdtünk el túrázni. Olyan érdeklődés mutatkozott programjaink iránt, hogy fél év alatt nyolc túrán 106 fő vett részt! Ez újabb lépésre inspirált bennünket, és 2011 május 2-án megalapítottuk egyesületünket, mely 2011 szeptember 16-tól bejegyzett egyesületként működik. Az első évben 25 túránk volt, 4 kerékpáros, 2 hegymászós, 1 kenus és 18 gyalogos túra. A résztvevők létszáma igazolja egyesületünk létjogosultságát, 2011 évégéig 165 személy érdeklődését keltették fel rendezvényeink.

Egyesületünk feladatának tekinti: a természetjáró tevékenység feltételeinek szervezett keretek között való biztosítását, természetjáró programok szervezését, az ifjúsági és diák korosztályok számára a túrázás megismertetését és megszerettetését, ösztönözni szeretnénk a természetjárókat arra, hogy a természetjárás gyakorlása által rendszeres, sportjellegű fizikai terheléssel eddzék testüket és az egészséges életmódot követve éljenek.

Ha megtekintetted honlapunkat és felkelti érdeklődésedet, ha olyan személy vagy aki szereti a természetet, szeret sétálni, kerékpározni, evezni, hegyet mászni, és mindezt egy vidám csapattal szeretné megtenni, köztünk a helyed! Jelentkezz már a következő túránkra!

Üdvözlettel:
Péntek Károly
a Túrabotos Természetjáró Klub elnöke