Túráink

2022. október 16., vasárnap

Tanúhegyek Gulács


Indulás:
Sopronból, reggel 7.00 órakor a Csengery út – Kőszegi út körforgalmi parkolóból, érkezés az esti órákban.

Érkezés:
a Káptalantóti Liliomkert termelői piac parkolójába, 9.00 órakor.
Liliomkert Piac Parkoló, Káptalantóti, 8283
(46.854632, 17.518461)

Program:
Kilenc órakor megérkezünk a Káptalantóti piachoz, autóinkat magukra hagyva megtekintjük a piacot (kb. 1,5 óra). Ezután indul gyalogtúránk a Tapolcai-medence jelentős tanúhegyei közül a legalacsonyabb, de szabályos kúp alakjával az egyik legformásabb, ráadásul kopár tetejéről sokak szerint a legszebb panorámát nyújtó Tóti-hegyre, 346 m. Miután elkészültek a balatoni panoráma fotók, meglátogatjuk az Istvándy Birtokot, ahol egy borkostóló keretein belül ismerkedünk a balatoni borokkal! (A program szervezés alatt!) Ha ezután még bírunk, felkaptatunk a Gulács 393 méter magas csúcsára! Majd ezután, ha lehetséges, megtekintjük az Istvándy Ligetet (A program szervezés alatt!), majd visszaballagunk Káptalantótiba az autóinkhoz!

Túra paraméterei:
szintkülönbség 689 m, túra hossza 20 km.

A programra regisztrálni szükséges! Autós infót kérek!


2022. október 22., szombat

Rax


Indulás:
Sopronból, reggel 7.00 órakor a Csengery út – Kőszegi út körforgalmi parkolóból, érkezés az esti órákban.

Túra rövid leírása:
Túránk a Schneeberg és a Rax között húzódó Höllental, azaz a Pokol-völgyben található Kaiserbrunn-ból indul. A Swarza folyó melletti kempingben leparkolva vágunk neki a csodaszép hegynek. Meredek cikcakkos erdei úton érjük el a sziklákat, ahol létrákon és kapaszkodókon keresztül haladunk felfelé a Raxalpen-Berggasthof (1.546 m) fogadóig, mely a Rax Seilbahn felvonó felső megállóhelye. Itt megpihenve rövid idő múlva ugyanazon az útvonalon térünk vissza autóinkhoz.

Szükséges felszerelés:
Túrabakancs vagy cipő, kényelmes, az időjárásnak megfelelő ruha, hátizsák, bőséges folyadék egész napra, élelem (hütte van).

A Rax túránk sportos, jó kondíciót igénylő hegyi túra! Speciális felszerelés és hegymászó gyakorlat nem kell a teljesítéséhez, de sziklás talajon biztos szédülésmentes járás szükséges!

Túra paraméterei:
szintkülönbség 1.020 m, túra hossza 10 km.

A programra regisztrálni szükséges! Autós infót kérek!Túrabotos Természetjáró Klub © Minden jog fenntartva!